lördag 25 juli 2009

Melodikrysset vecka 30 - 2009

Som vanligt så vann jag inte förra veckan heller, trots mina omen och tecken. I dag har jag inte ett enda tecken eller ett enda omen, det kanske är ett tecken i sig?

Dagens kryss var inte helt lätt att lösa. Jag har behövt googla ett par gånger för att hitta svar men måste faktiskt chansa en gång i dagens kryss. Det underlättades inte av att sändningen avbröts av ett trafikmeddelande, vilket gjorde att jag missade en fråga. Jag fick vänta med den till snabbgenomgången.

Det började med min favorit ur årets svenska melodifestival. Jag ringde flera gånger för att rösta på Caroline af Ugglas och hennes "Snälla, snälla". Mina telefonsamtal hjälpte henne inte hela vägen fram, men hon kom i alla fall tvåa.

"Gamle svarten" är en häst och hästar brukar bo i stall. Det vet jag med säkerhet för jag har själv haft hästar. Då jag jobbade på K 1 red jag så gott som dagligen.

Gruppen som sjöng "I can´t dance", var förstås Genesis.

Det är Birger Sjöberg som skrivet texten till "Den första gång jag såg dig...". Här behövde jag googla för att var helt säker på upphovsmannen.

Scooby-Doo var en av mina favoriter när jag var liten. Den enda gång man kunde se den galna hunden var på morgnarna under jullovet, då det sändes ett extra barnprogram som hette "Jullovsmorgon", om jag minns rätt.

Den legendariske artisten som sjöng "Every day", var Buddy Holly. Eldeman hjälpte till genom att berätta att det just nu går en musikal som handlar om honom. Jag tror att det är Brolle som spelar Buddy Holly i musikalen.

Den enda geografiska plats som börjar på Ö, måste väl vara Öland? Jag kom efter en del googlande fram till att det musikalisk inlägget, utan text, måste vara Ölandsvisan. Här hade jag fel. Enligt Enn Kokk hette sången: "Vid Färjestaden". Det påverkar inte svaret eftersom Färjestaden ligger på Öland.

The Ark har gjort "Little dysfunk you" och självklart var det kyrkoherdesonen, Ola Salo som var försångare.

Nästa artist hade också kyrklig bakgrund. Hans far, morfar och farfar vara alla organister. Själv började han som militärmusiker i Strängnäs. Trumpetaren är alltså Arne Lambert. Jag har lyssnat en hel del på Arne Lambert, när jag var liten, eftersom min mamma hade några skivor med honom.

Filmmusiken kom från "Dirty Dancing". Jag har aldrig lyckas se hela filmen, men musiken har jag hört många gånger.

Det är bara några veckor sedan vi hörde "My number one" i melodikrysset. Den gången frågade Eldeman efter vem som sjöng. Nu fick vi höra en "Bamseversion" och dagens fråga handlade om originaltiteln.

Nästa svar blir en chansning. Den är sannolikt rätt, men jag kommer självklart att kolla med Enn Kokk senare under dagen. Eldeman ställde inte frågan exakt på samma sätt vid snabbgenomgången. Först frågade han: "Vid vad för något görs en liknelse?", men vid snabbgenomgången frågade han: "Vid vad liknas ett ömhetsbevis?". Jag kände inte igen melodin men eftersom jag hade den första och den sista, av de tre bokstäverna, så chansar jag på eld. Enligt Enn Kokks blogg hette sången "Kisses of fire", på engelska. Det innebär att min chansning kvarstår.

Kicki Danielsson sjöng "Bra vibrationer". Originaltexten är skriven av Ingela "Pling" Forsman och refrängen går "Du ger mig bra vibrationer...".

Sista frågan kom från en tv-serie som jag fullkomlig älskar, "Pang i bygget" eller "Fawlty Towers", som den ju heter i original. Connie Booth spelar seriens alltiallo "Polly". Om jag minns rätt så var hon gift med John Cleese i det verkliga livet. I serien var Basil (John Cleese) gift med Sybil. Men min favorit i serien var betjänten Manuel.

Ha en fortsatt trevlig lördag.

2 kommentarer:

  1. Visst är det orättvist!!! Förra veckan intervjuade dom en kvinna som hade vunnit hur många gånger som helst, hur gick det till???... kan man fråga sig???

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det märkligt... Men som jag brukar säga: "Livet är inte rättvist..." Å andra sidan är det viktigaste inte att vinna, utan att delta...

    Krister

    SvaraRadera