måndag 6 juli 2009

Varför bloggar jag?

En kompis till mig frågade om denna blogg var en "egotripp", andra har frågat vad syftet är och vad jag vill uppnå med att skriva en blogg. Kanske borde jag berättat det i mitt allra första inlägg.

Som jag tidigare skrivet så har jag fått förtroendet att bli kyrkoherde i Järfälla församling från och med den 1 januari 2010. Jag har varit kyrkoherde i Jakobsbergs församling sedan år 2000. Innan dess var jag praktikant 1994, pastorsadjunkt 1997 och komminister 1998 i församlingen.

Det innebär att anställda, förtroendevalda och församlingsbor i Jakobsberg i stor utsträckning känner mig. De känner mig i min profession som kyrkoherde, men de känner också en personlig sida av mig. Den privata Krister är det inte så många som känner och så ska det vara. Även om min privata sfär är ganska liten så är det min och bara min.

När vi nu ska bilda Järfälla församling, så vill jag ge de anställda, förtroendevalda och församlingsbor som upplever att de inte känner mig, en möjlighet - om de vill - att lära känna mig på ett professionellt och personligt plan.

Det är mitt syfte och det är det jag vill uppnå med att skriva denna blogg. Den som vill kommentera, fråga, diskutera eller samtala med mig, är välkommen att skriva här i bloggen, eller ta kontakt med mig, via mejl eller telefon.

Man kan ju undra när man känner en människa?

Jag tror att jag känner en annan, när jag har en egen bild av honom eller henne. När jag har en bild som jag skapat själv och inte en bild jag fått, genom vad jag hört ryktesvägen eller genom vad andra berättat för mig. Jag tror att jag känner en människa när jag har en bild av henne genom vad jag själv har upplevt och erfarit.

2 kommentarer:

 1. Måns Godée8 juli 2009 11:36

  Välkommen till bloggosfären kära vän och kollega! Ska med spänning följa utveckligen.

  Pred 2:1-3 - som en liten kommentar till din vers på mottagningen...
  Pax / Pastor Godée

  SvaraRadera
 2. Det är sannerligen lärorika ord, som är svåra att leva efter...

  SvaraRadera